Televizor - najvacsi nepriatel obratenia

22.12.2012 16:45

 

Je sobota vecer a vacsina Slovenska zapina Postu pre teba. Dojemny pribeh piatich tyranych chlapcov, ktorych bil otec a ktori teraz pozvali svoju matku, aby jej podakovali. Vsetci su uchvateni dobrotou jej synov. Len tak mimochodom zaznie, ze mamicka uz je aj babicka a dieta sa narodilo mimo manzelstva, a teda ze mlady parik zije v konkubinate. Vsetci sa nakoniec objimaju. Moderatorka sa zmoze na dva zavery ohladne tyrania: "Asi to tak malo byt." a o chvilku neskor "Hlavne, ze vas vasi synovia robia statnou." Nemanzelske deti nikoho nezaujimaju, hlavne, ze su vsetci stastni. 
 
Nech sa paci, na tomto priklade, ktory som si dnes vecer chtiac nechtiac  vypocul, je dokonalo vidiet ako sa pomocou televizora takmer nebadane zabija svedomie. Ludia, ktori sa tymto zivia dostali pred seba model stastia, ktorym je laska synov k matke. To je stastie. Kto by chcel v tejto chvili pozdvyhnut prst a povedat, ze tu nieco nesedi, pokladal by sa za prehnaneho moralistu, farizeja a nabozenskeho fanatika, ked chce tymto ubohym ludom kazit to malo stastia, ktore vo svojom trapeni nasli. 
 
Takto televizia hlasa svoje vlastne evanielium lasky, ktore je evanielom pohanskym. Je to cesta s malym "c", kde ludia dosahuju svoje stastie na zaklade svojich vlastnych predstav, je to siroka cesta o nezriadenej laske, laske bez pravidiel. V tomto evanieliu niet Bozieho zakona, iba akasi spolocenska etika, ktora polozila latku ovela nizsie. Rozdiel medzi Bozim zakonom - desatorom a touto spolocenskou etikou, z ktorej vychadza v televizii hlasane pohanske evanielium lasky, je tak podstatny, ako rozdiel medzi pravdou a lzou, medzi svatostou a hriesnostou, medzi spasou a zatratenim duse. 
 
Televizor takto milion ludi presvedcil, ze normalne je hladat stastie, a zakon, i ten Bozi, tomu treba podriadit. Co tam po nemanzelskych detoch, hlavne ze su vsetci stastni. Nie je mozna ziadna snaha o lutost alebo pokanie, lebo tu nikto nevidi nic zle, nikto nevidi dovod zacat duchovny boj za napravu, nikto nevidi zneuctenie Bozieho zakona.  Ved clovek bol stvoreny pre stastie a Boh je laska, preto nebude nastojcit na svojom zakone. Takto nam televizia vyucuje nasich blizkych o tom, aky je Boh. Je to hrozna loz, ktora odstranuje z ludi bazen z Bozieho sudu a vytvara pocit pohody. Ved po sirokej ceste kraca tolko ludi, toto pohanske evanielium ma predsa tolko posluchacov, ze laskavy Boh nemoze predsa vsetkych zatratit. Presne takto ale rozmysla aj Satan. Ten strhava do pekla co najviac dusi  a mysli si, ze tak prinuti Boha zmenit jeho svatu spravodlivost, jeho rozhodnutie o nemennosti zatratenia a o vecnosti pekla. Satan dufa, ze ked sa mu podari zatratit vela dusi, Boh olutuje stvorenie pekla a nejakym sposobom ho zrusi. I Satanovi by sa tak dostala sanca na to, aby do pekla nemusel na vecnost ist a zaroven nemusel nic lutovat. Kolko krat ste poculi vetu: Boh predsa nemoze tolko ludi poslat do pekla!  Milion krat. Pocul som ju uz milion krat od tejto generacie, ktora nema ani len potuchu co to je Bozi sud a bazen pred vsemohucim Bohom. Nemaju potuchu o tom, ze drvivu vacsinu casu stravia vecami, ktore Boh nenavidi: televizia, hudba, nakupovanie nepotrebnych veci, zbytocne reci - Boh v nich nie je a im to vobec nevadi. Preto Pavol na konci prveho listu Korintanom pise: Kto nemiluje Pana, nech je prekliaty. 
 
A aka je televizna generacia krestanov? Kde je ich laska k Panovi? Nenajdete ju ! Ich svedomie uz je zabite presne takymito diabolskymi lzami, na ktorych oni uz davno nevidia nic zle. Prave naopak. Postavia sa na obhajobu svojho bozika, svojho predraheho televizora. Budu argumentovat o tom, ako pozeraju iba spravy, a to preto, aby vedeli co sa deje vo svete. A zrazu tu mame generaciu, ktora vie, co sa deje v USA, Iraku, Japonku, ale nemaju najmensiu potuchu o tom, kde sa nachadza ich dusa. Nemaju v seba ziaden duchovny boj. Bol z nich doslova vysaty pohanskym evanieliom televizora. Televizor im totiz dal "dar" duchovnej slepoty, takze tu mame generaciu, ktora je v pohode a cti si toto nove blahoslavenstvo pohody: Blahoslaveni ti co su v pohode, lebo ti budu oblubeni. A kolko este blahoslavenstiev by sme mohli najst v televizore? Blahoslaveni slavni, lebo oni su svati, ktorym sa treba podobat. Blahoslaveni tolerantni, lebo oni vedia co je to skutocna laska. Blahoslaveni zabavni, lebo tym patri slava a cest. Blahoslaveni ti co su sexi, lebo oni si zasluzia byt napodobnovani.  Kolko este mame trpiet to anti-evanielium? Kolko dusi este zabije? Kolko dusi este otravi svojimi lzami? 
 
Najnebezpecnejsia je ta loz, ktora sa najviac podoba na pravdu. Preto nenavidim televizor. Su tam tony takej lzi, ktora sa takmer dokonalo stvarnuje ako pravda. Pre bezneho krestana je takmer nerozpoznatelna a uz vobec nehovorim o tych, ktori nepoznaju Bozi zakon, evanielium Jezisa Krista a Svate Pismo. Ti sa s radostou oddaju duchu, ktory televizor siri. Naucili sa, ze nazor si musia utvorit sami a preto potrebuju informacie. A preto pozeraju televizor. A ja sa pytam, kto nas naucil, ze nazor si mame tvorit my sami? Ak sa jedna o neveriaceho, tak prosim - nech si tvori svoj nazor ako chce, ale kde je priestor na vlastny nazor v krestanstve? Ked Svate Pismo hovori jasne, ze homosexualita je hriech, kde tu krestan ma priestor na vlastny nazor? A ked Svate Pismo hovori jasne, ze predmanzelsky sex je hriech, kde si tu krestan moze vytvorit vlastny nazor? Ak Pismo Svate odsudzuje vlaznost, kde je prietor pre akusi nestrannost alebo relativizmus?Ale krestania, ti skutocni, detronizovali svoja vlastne Ja zo svojej predstavy o svete i o sebe samom a davaju najvyssie miesto Najvyssiemu, ktory v nich kraluje. Su mu tak oddani, ze prijimaju nazory Svateho Pisma ako svoje vlastne. Toto je normalne, cize nie tvorba vlastnych nazorov, ale prijimanie poznania od Pana. Ale anti-evenielium, pohanske evanielium hlasane televizorom nas chce naucit nieco ine: My sami si musime tvorit nazor na zaklade informacii, ktore su nam podavane skrze rozne media a nepotrebujeme k tomu Svate Pismo. To je skutocne dielo antikrista, ktore v tomto svete takmer dovrsil, ale Bohu vdaka za tych, ktori este bezvyhradne veria Panovi a jeho slovu.
 
 
A pre dalsie dokazy nemusime ist daleko. Pozeram si televizny program a vidim film s nazvom: Laska je len slovo. Krasny priklad anti- evanielia v samotnom nazve. Spominam si na jeden dialog vo filme Matrix Revolutions konci s rovnakym nazorom, laska je len slovo, taky je zaver "velkolepej" trilogie. Napada ma pesnicka od Madony Tell me ... spieva sa tu:... Laska nie je pravda, je to len nieco co robime.... Hovorim si kolko dokazov este potrebujeme, aby sme uznali, ze svet spieva a hlasa anti-evanielium a miliony ludi o tom ani nevedia? Kolko este potrebuje vidiet na to, aby sme si priznali, ze po 2000 rokoch krestanstva sa nic nezmenilo: Svet ma stale rovnakeho ducha - ducha antikrista. Jan zacina svoje evanielium: .. a svet ho neprijal. Tato veta plati o nasom svete az do dnes. Az do dnes svet neprijal evanielium Jezisa Krista. Je to akesi prekliatie, ktore zlomi asi az jeho druhy prichod. Ale zatial sa tu evanielium falosnej pohody maluje v tych najkrajsich farbach tak, aby pravi krestania vyzerali ako stredoveki tmari, zatial co tito otroci antikrista rozumni a prijemni ludia, s ktorymi by sme urcite radi skoncili na kave. Krestania maju vyzerat ako uzka skupina ludi - podivinov, snad az extremistov, ktori sa rozhodli plavat proti prudu, ako ludia, ktorym sa nepodarilo prisposobit tejto dobe a su z toho frustrovani. Ale ake bude prekvapenie tych milionov a miliard televizorom opitych ludi, ked sa postavia pred Boziu tvar? Ako alebo cim sa ospravedlnia? Povedia snad Bohu: Ale Boze, ved toto v televizore nedavali! Alebo aku maju pred Bohom vyhovorku ti, co ho nehladali? Ziadnu. Ziadnu, idu rovno do zatratenia, boli prekliati, tak ako to pise sv. Pavol. Nemilovali Pana, nemilovali Pravdu, milovali loz a tej boli spolocnikmi pocas tolkych vecerov. Ako mozme byt Bozimi detmi a zaroven spolocnikmi lzi? Co ma spolocne svetlo s tmou? A svet, aby sa obhajil z tejto obzaloby z lzi, povie, ze to vsetko bolo iba akoze. Ze ved nikto tie programy a piesne o laske nemyslel vazne. Ze tie filmy, to vsetko bola iba fikcia, fantazia, iba show a nikto ani v najtajnejsom sne nepredpokladal, ze by tomu ludia uverili alebo dokonca podla toho zili. Lenze realita hovori jasne: mrtve svedomie u milionov ludi, ludia opiti falosnou pohodou, zastup kracajuci po sirokej ceste do zatratenia. Generacia krestanov, ktori nevidia dovod robit pokanie.  Take je ovocie tejto "fikcie". A tak, nech si hovori kto chce co chce, ja viem, ze prostrednictvom medii diabol drzi v duchovnej kome miliony ludi. 
 
Ale spravne pise Job o detoch zatratenia a ich falosnej pohode v 21 kapitole: 
 

11 Sťa ovce chlapcov skákať si nechajú a ich deti tiež môžu tancovať. 12 Vyspevujú si pri bubne, citare a pri zvuku píšťal sa radujú. 13 Tak celkom šťastne môžu skončiť svoje dni a do podsvetia odísť spokojne, 14 hoc vravia Bohu: "Len sa od nás odvráť preč, my tvoje cesty poznať nechceme. 15 Čo je Všemohúci, by sme mu slúžili, čo osoží nám vrúcne vzývať ho?"