Televízor

22.12.2012 16:47

Videl som miesto plne prazdnoty. Videl som miesto, kde sa mrtvi predbiehali vo zvelebovani mrtvych, miesto oslavy cloveka. Videl som miesto, kde sa dnom i nocou hanobilo meno Bozie. Videl som miesto, kde sa dovolilo hovorit pohanom o veciach naleziacich Bohu. ich slovo sa hlasalo po celej krajine vo vsetkych domovoch. Videl som miesto, kde verse o laske skladaju ti, ktorych laska je plna smilstva a ziadostivosti. Videl som zastupy mrtvych, ktori sa sytili mrtvym slovom a pohrdali Slovom zivota. Videl som ovocie mrtveho slova, ktorym bola vlaznost a lahostajnost v spase svojej duse a srdcia neschopne milovat Boha. Videl som ich mrtve srdcia. Lebo hoci poznali Slovo zivota, nechceli sa vzdat mrtveho slova, a vraveli, ze oni su slobodni. Videl som tych, ktori mali ovcie runo, no pod nim boli plni modlosluzby, smilstva, pychy, zavisti a ruhania Bohu, videl som ich osklivost a ich odporne tvare. Ale zato, ze boli obleceni v krasnych satach a prebyvali vo velkom dome, za to, ze boli vzdelani ci zbehli vo svete, oslavovali ich meno. Videl som mrtvych oslavovat smilstvo, videl som ako vytrvalo velebia svojho demona. Videl som mrtvych pochovavat mrtvych, videl som ako sa povzbudzuju na ceste to zatratenia, a potom som videl, tych, ktori hladali Ziveho medzi mrtvymi, ale inde hladat nechceli. Videl som tych, ktori zabudli na podstatu svojho bytia, a celkom spokojne odchadzaju do zatratenia. Videl som miesto, kde uz nie je priestor pre pokanie, len neustalu zabavu a slavu ludskych mien. Videl som miesto vzdialene Bohu, kde normalne je zit bez Boha. Videl som televízor.

 

Ďalej som videl tróny; sadli si na ne tí, čo dostali moc súdiť. Videl som aj duše tých, čo boli sťatí pre Ježišovo svedectvo a pre Božie slovo, aj tých, čo sa neklaňali šelme ani jej obrazu a neprijali jej znak na čelo a na ruky. Tí ožili a kraľovali s Kristom tisíc rokov. (Zjv 20,4)
 

A potom som videl Jezisovo srdce v agonii, preniknute bolestou zo straty dusi, z pohrdania jeho milosrdenstvom. Hlboka a neopisatelna bolest, ktora sa da prirovnat k pekenym mukam. A videl som zivych, ktori naposledy povstanu na jeho slavu. V pravej ruke mali mec, ktorym bolo Bozie slovo a v lavej bic, ktorym bol ruzenec. A ich srdce bolo preniknute skrusenostou zo straty dusi. Videl som zarmutok z hanobenia Bozieho mena, ktori sa moze zrodit iba v srdci mucenika. Milovali Boha, a preto On tak ucinil v ich srdciach, ze z lasky k nemu zmarili vlastne ja. Oni povstanu v poslednom boji za meno Jezis. Oni budu patou zeny a budu rozdrveni na Boziu slavu (Gn 3,15). 

(inspirovane prednaskami rev. Wilkersona, posolsvom Panny Marie z La Sallete a knihou sv. Griniona  a hlavne snad aj Duchom Svatym )